Μνημόνιο Συνεργασίας του ΠΑΔΑ με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής με τον πρόεδρο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος Βασ.Θεοτοκάτο,για την προώθηση δράσεων ερευνητικού, συμβουλευτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος .
Η υλοποίηση της συνεργασίας θα παρακολουθείται και προωθείται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΣΠΕ και το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης (ΕΕΚΔ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που διευθύνεται από τον καθηγητή Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, Γαβριήλ Αμίτση.
Η ΑΣΠΕ ιδρύθηκε το 1931 και από τότε έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Πολυτέκνων, τη μελέτη και την προώθηση των αιτημάτων τους και γενικά την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους.
Παράλληλα, προασπίζεται το θεσμό της οικογένειας και αγωνίζεται για την αφύπνιση όλων των δυνάμεων της χώρας, με στόχο την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος.
Το Μνημόνιο αφορά στην ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο φορέων για την ανάδειξη και τεκμηρίωση κρίσιμων ζητημάτων σε σχέση με την προστασία του γάμου, της οικογένειας και της μητρότητας, τη δημογραφική πολιτική και την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών. Οι μορφές της συνεργασίας περιλαμβάνουν έρευνες, συνέδρια, δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκδόσεις κ.λπ.
Επισημαίνεται ότι η συνεργασία μεταξύ ΑΣΠΕ και ΠΑΔΑ έχει αρχίσει ουσιαστικά από τις αρχές του έτους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η επεξεργασία και κατάθεση πρότασης προς την σημερινή Κυβέρνηση για τη δημιουργία Υπουργείου Οικογένειας στο πλαίσιο επιτυχημένων πρακτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Προηγούμενο άρθροΝ. Κεραμέως για ΠΑΔΑ: “Μήτρα” νέων ιδεών και τεχνολογιών ο ρόλος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Επόμενο άρθροΟι θέσεις της Συγκλήτου του ΠΑΔΑ επί των προτεινόμενων αλλαγών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας