Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα “Αλυκές και Πολιτιστικός Τουρισμός: Μεσολόγγι & Δ.Λέσβος” με επιστημονική υπεύθυνη την αν. καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού, της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών ΠΑ.Δ.Α. Μαρία Μανώλα.
Το πρώτο μέρος της Ημερίδας περιελάμβανε εισηγήσεις επιστημόνων από τρία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ενώ το δεύτερο αναφερόταν στον τομέα Τέχνη και Αλυκές και περιελάμβανε εισηγήσεις εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της τέχνης και της αγοράς. Ο συνδυασμός αυτός έδωσε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα για την εξαγωγή χρήσιμων επιστημονικών συμπερασμάτων.
Την Ημερίδα χαιρέτησε η Πρόερος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η οποία υπογράμμισε την πρωτοτυπία του θέματος και τη συμβολή του στην υλοποίηση των στόχων του Ελληνικού Τουρισμού. Ταυτόχρονα μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τους διοργανωτές κι έδωσε συγχαρητήρια τόσο στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, όσο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το χαιρετισμό της κας Γκερέκου μπορείτε να δείτε εδώ.
Ταυτόχρονα, στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλλη, η εκπρόσωπος του Χαράλαμπου Αθανασίου, Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ο Νεκτάριος Βακάλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, ο Νίκος Κορδόσης, Πρόεδρος και ιδρυτής του Μουσείου Άλατος Μεσολογγίου, μέλη των ελληνικών Αλυκών Α.Ε. , μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου Πα.Δ.Α και ο Κοσμήτορας Γεώργιος Πιερράκος.
Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και η επιστημονική Συνεργάτης της κα Βεκρή, εξέφρασαν τη διάθεσή τους για διεύρυνση σχετικών δράσεων και συνεργειών με το Τμήμα Διοίκησης
Η μεγάλη επιτυχία της Ημερίδας έγκειται, κυρίως, στη συμμετοχή του κοινού και κυρίως των φοιτητών. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 483 φοιτητές του Πα.Δ.Α και άλλων Πανεπιστημίων. Επίσης, συμμετείχαν 15 σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ και 35 μαθητές του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών στο πλαίσιο περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η Ημερίδα είχε ιδιαίτερη συμβολή στην καλλιέργεια συνεργειών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΑΔΑ με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και