Στην εκπομπή “FIRST FROM THE WEST” του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα η κα Ελισάβετ Κουσίση, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Ιδρύματος με θέμα τη «Γευσιγνωσία».
Μας μιλάει για τη σημασία της γευσιγνωσίας στα ποτά και τα τρόφιμα εν γένει, ως επιστημονική ειδικότητα. Αναλύει το πώς συνδράμει η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα στην κερδοφορία της βιομηχανίας των ποτών και των τροφίμων, καθώς και εάν το γευστικό κριτήριο του καθενός αποτελεί κάτι το έμφυτο ή κάτι το οποίο εκμαθαίνεται και αποκτάται μέσω της εμπειρίας.
Επίσης, αναπτύσσει το δικό της όραμα για την επέκταση συνεδρίων γευσιγνωσίας σε όλη την Ελλάδα διαμέσω των ΑΕΙ που διαθέτουν τα σχετικά τμήματα.
Τη συζήτηση συντονίζει η Γλυκερία Τερζή.