Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασίας σε ευρύ φάσμα θεματικών περιοχών στα ακαδημαϊκά πεδία που θεραπεύουν οι επιστήμονες της Υγείας και της Πρόνοιας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Τουρισμού καθώς και της Μηχανικής είχε ως αντικείμενο η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Τμήματος Μαιευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο Αμμάν της Ιορδανίας το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου. Στην αντιπροσωπεία ήταν επικεφαλής ο καθηγητής, Θεόδωρος Ξάνθος, που από 1ης Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει ως Αντιπρύτανης ΠΑΔΑ τον τομέα ευθύνης της Διεθνοποίησης και Εξωστρέφειας. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΔΑ στην Ιορδανία ακολούθησε ένα πυρετώδες πρόγραμμα που εμπεριείχε επισκέψεις, συνεδριάσεις και συναντήσεις με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και της βασιλικής οικογένειας της χώρας.
Ο Πρύτανης ΠΑΔΑ, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος στην Ιορδανία, καθώς είχε ως στόχο την ανάπτυξη ακαδημαϊκής συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων κοινού ενδιαφέροντος. Το ΠΑΔΑ, σημείωσε ο κ. Καλδής, καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες να αναπτύξει στρατηγική έντονης εξωστρέφειας και διεθνοποίησης με την οικοδόμηση διευρυμένων αμοιβαία επωφελών συνεργασιών με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Αμερική έως και την Ασία.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΔΑ επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Mutah, όπου ο καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα της Φαρμακευτικής Σχολής του Mutah, καθηγητή Amin Aqel και συζητήθηκε η υλοποίηση της υπογεγραμμένης συμφωνίας των δύο ιδρυμάτων. Διερευνήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές, μεταξύ άλλων, δημιουργίας ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Μαιευτικής του ΠΑΔΑ και του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου του Mutah. Η Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής, καθηγήτρια Λυκερίδου-Αβραμιώτη Αικατερίνη και η αν. καθηγήτρια Γουρουντή Κλεάνθη συζήτησαν διεξοδικά με τον Κοσμήτορα της Νοσηλευτικής τις λεπτομέρειες υλοποίησης του ξενόγλωσσου Μεταπτυχιακού στη Μαιευτική.
Ο κ. Ξάνθος είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τους Κοσμήτορες Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Βιοϊατρικών Επαγγελμάτων με σκοπό την ανάπτυξη κινητικότητας μεταξύ μελών ΔΕΠ και φοιτητών σε μαθήματα που προσφέρονται στα Αγγλικά, τη δημιουργία κοινών μεταπτυχιακών σε διαφόρους τομείς της Υγείας, την υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων σε επίπεδο κοσμετολογίας καθώς και την ανταπόκριση στην ανάγκη δημιουργίας προγραμμάτων σπουδών σε Βιοϊατρικά Εργαστήρια στο Πανεπιστήμιο Mutah.
Επίσης, υπήρξε διεξοδική συζήτηση για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας της Νοσηλευτικής Σχολής του Mutah με το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΠΑΔΑ σε επίπεδο ΠΜΣ και Διδακτορικών Σπουδών, με χρονικό ορίζοντα που θα καθοριστεί από τον νέο πρόεδρο του οικείου τμήματος. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Πανεπιστημίου, καθηγητή Μάρβαν Αλ Μούρα, όπου επικυρώθηκε η βούληση δημιουργίας ξενόγλωσσου προγράμματος Μαιευτικής με ορίζοντα το 2024. Επιπλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε η δημιουργία ενός SMART plan που θα αποτυπώνει όλους τους στόχους με συγκεκριμένα παραδοτέα για κάθε δράση που θα αποφασίζεται και η ανάγκη υποστήριξης του Mutah από το ΠΑΔΑ στη δημιουργία Διδακτορικών προγραμμάτων Σπουδών. Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Mutah ζήτησε, επίσης, τη συμβολή του ΠΑΔΑ στη δημιουργία spin-off εταιρειών. Ο κ. Ξάνθος μετέφερε τη βούληση του Πρύτανη ΠΑΔΑ, κ. Καλδή, για την παροχή κάθε είδους στήριξης στους νέους στόχους που έχει θέσει το Πανεπιστήμιο Mutah.
Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση του καθηγητή Θεόδωρου Ξάνθου με τους κοσμήτορες των Σχολών Τουρισμού, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών όπου διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για πιθανές συνεργασίες. Ακολούθησε συνάντηση με μέλη της βασιλικής οικογένειας και με την πρόξενο της Ελλάδας στην Ιορδανία όπου συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Καλλιτεχνικών Σπουδών με άλλα πανεπιστήμια της Ιορδανίας και όλης της Μέσης Ανατολής. Στις παραπάνω συναντήσεις αναδείχθηκε και η ανάγκη δημιουργίας μοντέλου εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στο πρότυπο του ανοικτού πανεπιστημίου.