Εκκίνηση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου του ΠΑΔΑ με οδηγό την Υπουργό Παιδείας

Το νέο «καθαρό» λεωφορείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του του  Eco-Fest 2020, μια διοργάνωση αφιερωμένη στις πράσινες πόλεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηλεκτροκίνηση,  που συνδιοργανώθηκε  από την  Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), την οικονομική ιστοσελίδα Insider.gr και τον Δήμο Αθηναίων στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι.  

Από δεξιά: Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ, καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Υφ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γεράσιμος Θωμάς και ο αν. καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Σπυρίδων Παπαευθυμίου

Την παρουσίαση του «πράσινου»  λεωφορείου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γεράσιμος Θωμάς. Αμφότεροι ενημερώθηκαν για το καινοτόμο αυτό ηλεκτρικό όχημα και για την ενδελεχή εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε θέματα καθαρής ενέργειας και  βιώσιμης ανάπτυξης. 

Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του καινοτόμου αυτού οχήματος, οδηγώντας το. 

Στην εκδήλωση  παρεβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας, Σπυρίδων Παπαευθυμίου, αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Αντιπρόεδρος, Κυριακή Κοσμίδου, καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ανδριοσόπουλος, καθηγητής του ESCP Business School στην Αγγλία.  

Από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν ο Πρύτανης, καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, ο Αντιπρύτανης, καθηγητής Ιωάννης Καλδέλης, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Πέτρος Καλαντώνης, αναπληρωτής καθηγητής, ο καθηγητής Γρηγόριος Βλασσάς και ο Γεώργιος Σπυρόπουλος, ΕΔΙΠ στο Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Προηγούμενο άρθροΔύο υποτροφίες από τον Ο.Λ.Π. στο Π.Μ.Σ. “Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη, Διοίκηση Λιμένων”
Επόμενο άρθροΤο ΠΑΔΑ συμμετέχει δυναμικά στο ECO- FEST στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων