Σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας του ΠΑΔΑ, Καθηγητή Σταύρο Καμινάρη με σκοπό την αποτύπωση δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργειών σε περιοχές αμοιβαίου ενδιαφέροντος και δράσης, στο πλαίσιο της θεσμικής αποστολής των δύο φορέων.
Ο Πρύτανης κ. Καλδής και ο Αντιπρύτανης κ. Καμινάρης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την αναγνωρισμένη δημιουργική και σταθερά ανοδική ακαδημαϊκή πορεία του ΠΑΔΑ από την ίδρυσή του, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ένα σύγχρονο, δυναμικό, διαρκώς εξελισσόμενο, εξωστρεφές και πρωτίστως ανθρωποκεντρικό Πανεπιστήμιο, το οποίο θεωρεί ως βασική του αποστολή την προαγωγή του δημοσίου χαρακτήρα του μέσα από τη διασύνδεσή του με την κοινωνία και τους φορείς της πολιτείας.
Το ΠΑΔΑ ως γνωστόν θεραπεύει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων μέσα από τα 27 Τμήματα στις 6 Σχολές που το απαρτίζουν, δηλ. τις κοινωνικές, διοικητικές και οικονομικές επιστήμες, τις επιστήμες μηχανικού, τις επιστήμες υγείας και πρόνοιας, τις επιστήμες τροφίμων καθώς τις επιστήμες εφαρμοσμένων τεχνών και πολιτισμού, γεγονός που επιτρέπει τη δυνατότητα συμπράξεων σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής, μέσα από τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης και των ερευνητικών καινοτομιών στην ίδια την κοινωνία.
Το ΠΑΔΑ αντιλαμβάνεται το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του παρόν και μέλλον, ως Δημόσιο Πανεπιστήμιο που λειτουργεί ως ζωντανό κύτταρο σε ένα πλαίσιο που προάγει τη συμπερίληψη και τη δίκαιη αειφόρο ανάπτυξη, την ανάπτυξη δηλ. που εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής καθώς και περιβαλλοντικής προστασίας.
Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους για την ανάγκη διασύνδεσής τους και συμφώνησαν σε προσεχείς συναντήσεις στο πλαίσιο ομάδων εργασίας την περαιτέρω εξειδίκευσή της σε συγκεκριμένα πεδία, όπου οι δύο πλευρές μπορούν να λειτουργήσουν με αμοιβαία ωφέλεια και συμπληρωματικότητα.