Διδάκτορας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του ΠΑΔΑ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ανάμεσα στους καθηγητές Φραγκίσκο και Δημήτριο Χανιώτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή με τίτλο “Η Ιατρική στο Βυζάντιο-Βιοϊατρική & Εκκλησιαστική Προσέγγιση” υπό την επίβλεψη του Πρόεδρου του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ, καθηγητή Δημητρίου Χανιώτη, την οποία υποστήριξε σε Δημόσια Παρουσίαση στις 5/7 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω, ενώπιον Επταμελούς Εξεταστικής Επιτροπής Καθηγητών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αποτυπώθηκε η μεγαλειώδης συνεισφορά της Εκκλησίας τη Βυζαντινή περίοδο σε θέματα περίθαλψης πασχόντων και υγείας. Ομόφωνα εγκρίθηκε η απονομή του Διδακτορικού Διπλώματος με το βαθμό  “ΑΡΙΣΤΑ” στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄, κατά κόσμον Σταύρο Πολυκανδριώτη.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, καθηγητής Δημήτριος Χανιώτης, κατά την προσφώνησή του παρουσίασε αναλυτικά το εξαιρετικό ποιμαντικό, κατηχητικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο καθώς και τη διακεκριμένη συγγραφική και ακαδημαϊκή πορεία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου.

Ο κ. Χανιώτης, ολοκλήρωσε την ομιλία του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Την εποχή της πανδημίας ο Σεβασμιώτατος επισκεπτόταν αυτοπροσώπως και κατάλληλα ενδεδυμένος την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου για να ενισχύει πνευματικά και να ενδυναμώνει νοσηλευόμενους και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι o κ. Δημήτριος Χανιώτης επανεξελέγη Πρόεδρος του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών με μεγάλη πλειοψηφία. Ο κ Χανιώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η δημιουργική πορεία του Τμήματος, με τη σύμπνοια και αγαστή συνεργασία όλων.

Ο κ. Δημήτριος Χανιώτης είναι Διευθυντής και ιδρυτικό μέλος του θεσμοθετημένου Ερευνητικού Εργαστηρίου «Ανατομίας, Παθολογικής Ανατομίας και Φυσιολογίας-Διατροφής». Είναι Καρδιολόγος, κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας καθώς και της ιατρικής ειδικότητας «Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Ιατρικής».

Προηγούμενο άρθροiamUniWA: Εφαρμογή για όλες τις υπηρεσίες προς τους φοιτητές του ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΔραστηριότητες της Πράξης «ΠΡΟΣΒΑΣΗ»