Συνεργασία της Σχολής Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ και της Rutgers University, USA

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) μεταξύ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της  Σχολής Δημόσιας Υγείας του Rutgers University, Η.Π.Α. (Rutgers SPH), τη Δευτέρα και Τρίτη 9 και 10 Ιανουαρίου 2023, έλαβαν χώρα στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών συναντήσεις εργασίας με τον Κοσμήτορα της Rutgers SPH, Καθηγητή Perry Halkitis, την Καθηγήτρια Marian Passannante, Αναπληρώτρια Κοσμήτορα Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Rafael E. Pérez-Figueroa, Αναπληρωτή Κοσμήτορα Κοινοτικής Ενδυνάμωσης και Πρακτικής της Δημόσιας Υγείας, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Shaunna Downs και τη Συντονίστρια του Γραφείου Διεθνών Προγραμμάτων  Christine Oller.

Η αντιπροσωπεία της Rutgers SPH συζήτησε εποικοδομητικά με την Κοσμήτορα της ΣΔΥ ΠΑ.Δ.Α., την Πρόεδρο και την Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας και του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, αντίστοιχα, καθώς και με μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων της ΣΔΥ, που αφορούσαν στην ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ανταλλαγής φοιτητών και έρευνας στη Δημόσια Υγεία.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η οργάνωση του 2ου Θερινού Σχολείου για τη Μετανάστευση, το οποίο θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο του 2023 από το Τμήμα Urban-Global Public Health και το Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας και θα απευθύνεται σε Έλληνες και Αμερικανούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επιβεβαιώθηκε η δέσμευση των δύο Σχολών στην ενίσχυση και διεύρυνση των κοινών ακαδημαϊκών δράσεων και αποφασίστηκε η ανανέωση για άλλα τρία (3) χρόνια του Μνημονίου Συνεργασίας (MOU).

Την Τρίτη 10/1/2023, στο Συνεδριακό Κέντρο «Γιάννης Η. Κυριόπουλος» της Πανεπιστημιούπολης Αθηνών, οργανώθηκε επιστημονική εκδήλωση με εισηγήσεις των καθηγητών της Rutgers SPH. Ο Καθηγητής Perry Halkitis ανέλυσε θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας ως κρίσεις στη Δημόσια Υγεία, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Rafael E. Pérez-Figuero αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση των κοινοτήτων προκειμένου να προωθηθεί η ισότητα στην υγεία, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Shauna Downs εξήγησε την ανάγκη αξιοποίησης και μόχλευσης των συστημάτων τροφίμων για να υποστηριχθεί η βιώσιμη διατροφή, ενώ η Καθηγήτρια Marian Passannante παρουσίασε τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Rutgers University.
Τις ομιλίες παρακολούθησε διά ζώσης και διαδικτυακά μεγάλος αριθμός φοιτητών και μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αλλά και διάφορων άλλων προσκεκλημένων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία αναφέρθηκε στην Σύνοδο «Φάρος 2022» για τη διεθνοποίηση και εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ, στην οποία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Πανεπιστήμιο Rutgers.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα και την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων και την ανάπτυξη των επιμέρους θεματικών αντικειμένων των δύο Σχολών.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Ερευνητικού Εργαστηρίου της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ με το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Columbia
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης για την πιστοποίηση του ΠΠΣ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΠΑΔΑ