Συμμετοχή καθηγητή του Τμήματος Μαιευτικής του ΠΑΔΑ στο 13ο Συνέδριο των Σέρβων Γιατρών της Διασποράς

Με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, συμμετείχε ο καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος, που αναλαμβάνει τον αντίστοιχο τομέα ευθύνης με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, στο 13ο Συνέδριο των Σέρβων Γιατρών της Διασποράς. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του υπουργού Damien Grujicic καθώς και του Σερβικού Ιατρικού Συλλόγου και του διεθυντή Δρ. Miodrag Stanic.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν επιφανείς καθηγητές της Ιατρικής όπως ο Gary L. Schwartz, o Stephen C. Textor, o Karl A. Nath, η Elie F. Berbari από την Αμερική, ο Nadey S. Hakim από την Αγγλία, μεταξύ άλλων, και ο Fabio Scano από τον WHO. Επιπλέον, υπήρξε πολυπληθής συμμετοχή καθηγητών από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Ο καθηγητής του Τμήματος Μαιευτικής ΠΑΔΑ, Θεόδωρος Ξάνθος

Ο κ. Ξάνθος, καθηγητής του Τμήματος Μαιευτικής ΠΑΔΑ, είχε συναντήσεις εργασίας με τους Κοσμήτορες των Ιατρικών, Οδοντιατρικών, Φαρμακευτικών Σχολών καθώς και των Σχολών Επαγγελμάτων υγείας της χώρας, με σκοπό τη διερεύνηση πεδίου ανάπτυξης συνεργιών με τη Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ σε διάφορους τομείς. Στις συναντήσεις αυτές το ενδιαφέρον της σερβικής πλευράς για το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΠΑΔΑ, ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτο καθώς χαρακτηρίστηκε ως εμβληματικό τμήμα. Εστίασαν, επίσης, στο Εργαστήριο “Αξιοπιστίας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Εργαστηριακή Αιματολογία-HemQcR” του Τομέα Ιατρικών Εργαστηρίων του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, τη διεύθυνση του οποίου έχει ο καθηγητής Αναστάσιος Κριεμπάρδης.
Οι επικεφαλής των Ιατρικών Σχολών στη Σερβία εξέφρασαν την έντονη επιθυμία τους να υπάρξει συμφωνία με το ΠΑΔΑ για την ανάπτυξη σχεδίων με σκοπό την:
Ενίσχυση της διεθνούς κινητικότητας με την υπογραφή σχετικών συμφωνιών
Δημιουργία κοινών προγραμμάτων με το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών
Δημιουργία κοινών ξενόγλωσσων μεταπτυχιακών με το τμήμα Νοσηλευτικής
Την άμεση συνεργασία με το τμήμα Εργοθεραπείας
Ανάπτυξη κοινών εργαστηρίων που θα διερευνούν τη δράση και απομόνωση φυτικών προϊόντων με καλλυντική και φαρμακευτική δράση
Ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της Εργαστηριακής Αιματολογίας

Προηγούμενο άρθροΤο ΠΑΔΑ «απογειώνεται» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Επόμενο άρθροΟμάδα Έρευνας Λογιστικής, Ελεγκτικής & Χρηματοοικονομικής στη ΣΔΟΚΕ