Βράβευση σε καθηγητή και υπ. διδάκτορες του ΠΑΔΑ από τον Ιωνικό Σύνδεσμο στη Νέα Ιωνία

Κατά την διάρκεια της φωτογραφικής Έκθεσης , «στην Πόλη» παρουσία πλήθους κόσμου βραβεύθηκαν από τον Γιάννη Κοντίτση πρόεδρο του Ιωνικού Συνδέσμου με «Εύφημο Μνεία» ο καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Διοικητικών  Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Δρ. Γρηγόριος Βλασσάς, η  Πρόεδρος της Ελληνικής  Φωτογραφικής Εταιρείας παράρτημα Πρέβεζας  κ. Κορωναίου Αικατερίνη, ο διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και υποψήφιος διδάκτορας κ. Βασίλειος Βλασσάς, η κ. Μαρκέλλα Μιχαλάκη υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ο Ιωάννης Βλασσάς. Οι 5 προαναφερόμενοι βραβευθέντες αποτύπωσαν με μια εξαίρετη φωτογραφική προσέγγιση  τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη ιδωμένη κάτω από το πνεύμα του νόστου αναδεικνύοντας μέσα από την αξιόλογη και ιδιαίτερη φωτογραφική τους ματιά πολλές αλήθειες που συμβαίνουν στην όμορφη και γεμάτη μνήμες < Πόλη> (με ανάμνηση και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή). 
Χαρακτηριστικά ο Δρ. Γρηγόριος Βλασσάς μας είπε:
«Βλέπουμε τις φωτογραφίες μας  ως ένα τρόπο αφήγησης μιας ιστορίας και όχι ως μία απλή καταγραφή.  Οι φωτογραφίες   αποτελούν τον τρόπο έκφρασης μας μέσα στο χωρόχρονο χωρικά, χρονικά, εννοιακά,  αναδεικνύοντας  ρωγμές, κοινωνικές, οικονομικές, ιδεολογικές που μας κάνουν  να βλέπουμε και να αισθανόμαστε διαφορετικά  τα δρώμενα γύρω μας. 
Οι συμμετέχοντες  είναι καλλιτέχνες που με τα έργα τους συνομιλούν με το  παρόν του παρελθόντος μας,  μέσα από  μια  χειραγώγηση των αναμνήσεων και ιδωμένη  ως συνέχεια του νήματος της ιστορίας.
Η  έκθεση , «στην πόλη» έχει μια γερή δόση ρεαλισμού. Οι φωτογραφίες από τους 5  καλλιτέχνες ξυπνούν τον σύγχρονο στοχασμό  πάνω στην φύση της φωτογραφικής εικόνας, πάνω στην σχέση της φωτογραφίας και της μνήμης. Η φωτογραφία ιδωμένη ως φωτογραφική τεκμηρίωση είναι πρωτίστως ένα κατασκεύασμα πολλών διαφορετικών πολιτισμικών παραγόντων. Η αντίδραση του φωτογράφου μπροστά στην προοπτική της συρρίκνωσης της μνήμης με θέμα τις κοινωνικές διαφορές , τους κοινωνικούς προβληματισμούς και τους τρόπους  διαχείρισης της φωτογραφικής εμπειρίας μας ταξιδεύει με το βλέμμα των δημιουργών  Βασίλη Βλασσά, Μαρκέλλα Μιχαλάκη, Ιωάννη Βλασσά, Αικατερίνη Κορωναίου και φυσικά το δικό μου.»  Επιμελητής της έκθεσης ήταν  ο λογοτέχνης  Γιάννης Βέλλης.
Προηγούμενο άρθροΣτο ΠΑΔΑ και τη σύμπραξή του η επιμόρφωση 7.500 εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών ειδικοτήτων ΕΠΑΛ και κατάρτισης ΙΕΚ
Επόμενο άρθροΕπίτιμος Διδάκτορας του ΠΑΔΑ ο Massimiliano Fuksas