Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα παρουσίασης της προόδου του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – UNOVATE του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Συνεδριακό Κέντρο «Π. Λύτρας» της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΙΙ του έργου «Στρατηγική Αριστείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» και είχε ως στόχο την αποτύπωση της προόδου των δράσεων του Κέντρου, την παρουσίαση του σχεδιασμού των επόμενων σταδίων, καθώς και την ενίσχυση της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με το ευρύτερο οικοσύστημα καινοτομίας, με τη συμβολή διακεκριμένων ομιλητών από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου.
Ο Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφοράς Τεχνολογίας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Χαράλαμπος Πατρικάκης, παρουσίασε συνοπτικά την πρόοδο του Έργου.
Η κ. Λάουρα Βαβάλιου, Τεχνικός Σύμβουλος της Living Prospects ΕΠΕ, εστίασε στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου UNOVATE, καθώς και σε συμπεράσματα από την υλοποίηση του Α’ εκπαιδευτικού κύκλου. Την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές ενότητες του Α’ εκπαιδευτικού κύκλου μετέφεραν οι προπτυχιακοί φοιτητές του ΠΑΔΑ., κ. Μιχάλης – Γιώργος Κακούλης και κ. Ορφέας Σαραντόπουλος.
Η Δρ. Λαμπρινή Τριβέλλα, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και η κ. Θεοδότη Τζημούλη, Τεχνικός Σύμβουλος της Living Prospects ΕΠΕ, μέσω των εισηγήσεών τους, εστίασαν στη δημιουργική διαδικασία παραγωγής των δύο εκπαιδευτικών animation videos, που βρίσκεται σε εξέλιξη, πλαισιώνοντας και ενισχύοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του UNOVATE.
Ο κ. Φώτης Ζαμπνάρης, Head of DevOps, της TQS Group παρουσίασε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε κοινωνικά και ερευνητικά δίκτυα, τονίζοντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν για αποδοτικότερη συνεργασία και λήψη αποφάσεων.
Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Παναγιώτη Θεοχάρη, Ιδρυτή και Managing Director της MakerLab Research Institute και Ιδρυτή του en[i]gma Coding Championship, ο οποίος περιέγραψε τη δική του προσωπική εμπειρία στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, αποτυπώνοντας τις προκλήσεις, τα βήματα αλλά και τις ευκαιρίες που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία, τους μελλοντικούς επιχειρηματίες.
Στη συνέχεια, η κ. Ηλιάνα Κωστή, Νομική Σύμβουλος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΠΑ.Δ.Α., και η κ. Έλλη Αρμυρά, Στέλεχος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΠΑ.Δ.Α, παρουσίασαν τις διαδικασίες μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, το ρόλο της σχετικής Μονάδας του Πανεπιστημίου και τη σημαντικότητα της νομικής υποστήριξης που παρέχεται.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωηρή συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις μεταξύ συμμετεχόντων και ομιλητών, ενισχύοντας τον διάλογο και τη δικτύωση μεταξύ πανεπιστημιακής κοινότητας, ερευνητών και επιχειρηματιών.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα παρακάτω:
Website: www.unovate.uniwa.gr
Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.