Επίσκεψη παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας στο πεδίο των ακαδημαϊκών ανταλλαγών και συγκεκριμένα με στόχο την αύξηση της κινητικότητας μέσω του προγράμματος Erasmus+, αλλά και στο πλαίσιο των δράσεων του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΠΑ.Δ.Α σε συνεργασία με το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus για την παροχή έμπρακτης υποστήριξης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω, παρουσία του Παλαιστίνιου Πρέσβη.

Την αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης με επικεφαλής τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Yussef Dorkhom, υποδέχτηκε η Πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ ΠΑΔΑ και υπεύθυνη της συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για την Παλαιστίνη, Καθηγήτρια Βίλμα Καραγιάννη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν 1) η καθηγήτρια Dr. Nuha Attir εκπρόσωπος του Technical University Khadouri – Tulkarm της Παλαιστίνης 2) ο καθηγητής Rashid Jayousi, εκπρόσωπος του Al-Quds University- Abu Dis της Παλαιστίνης, 3) ο καθηγητής Moaz Subha, εκπρόσωπος του Al-Quds University της Παλαιστίνης, 4) ο κ. Samer Mousa, Γενικός Διευθυντής Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εκπαίδευσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Παλαιστίνης και 5) ο κ. Iyad Abu Samra, Διευθυντής της Αρχής Διαπίστευσης και Ποιότητας της Παλαιστίνης.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ, Καθηγητής Βασίλης Ιωακειμίδης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια οργάνωσε εκπαιδευτικές και ερευνητικές επισκέψεις στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Επί του παρόντος ο Καθηγητής Ιωακειμίδης αναπτύσσει πολυεπίπεδες συνέργειες με το Πανεπιστήμιο της Βηθλεέμ, σε συνεργασία με το Liverpool Hope University. Οι τριμερείς αυτές συνέργειες συντονίζονται, εκ μέρους του Πανεπιστημίου της Βηθλεέμ από την Αντιπρύτανι Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγήτρια Iman Saca και εκ μέρους του Liverpool Hope University από τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και ισόβιο μέλος της Ένωσης Παλαιστινίων Λογοτεχνών, Καθηγητή Michael Lavalette.

Ευχή όλων να τερματισθεί το συντομότερο δυνατό η ζοφερή αυτή περίοδος και να δώσει τη θέση της στην ειρήνη και την ασφάλεια για όλους στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΣε πλήρη λειτουργία το Confucius Institute του ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΕνθουσιώδης η συμμετοχή στο Welcome Day 2024 των πρωτοετών του ΠΑΔΑ