Θεσμός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το International Internship Program του Πανεπιστημίου Princeton

Για έκτη χρονιά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Princeton στο ΠΑΔΑ. Το πανεπιστήμιο Princeton συγκατελέγει το Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας στο εξωτερικό (International Internship Program) ως μία από τις σημαντικότερες του δράσεις στο πλαίσιο πραγμάτωσης του διεθνούς οράματος που πρεσβεύει, καθώς δίνει την ευκαιρία στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του να εκπληρώσουν ακαδημαϊκούς και προσωπικούς στόχους, να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα, να ενισχύσουν την αυτογνωσία τους και να αποκτήσουν ποικίλες δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να εργαστούν σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, μέσα από τη διαβίωση και την εργασία σε προσεκτικά επιλεγμένες δομές ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το Princeton University κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο καθώς χαρακτηρίζεται από εξαιρετικής ποιότητας διδασκαλία και υψηλής έντασης ερευνητική δραστηριότητα, αποτέλεσμα της οποίας είναι η σύνδεσή του με πολλές κατοχές Βραβείων Νόμπελ από τους καθηγητές του και απαρτίζει μαζί με το Harvard και το Yale την πρώτη τριάδα των μεγάλων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής σημειώνει ότι η αδιάλειπτη για έκτη χρονιά υλοποίηση του Προγράμματος αποτελεί έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης προς το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΑΔΑ, που καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη διαρκή βελτιστοποίησή του. Ο κ. Καλδής εξέφρασε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς τους επιβλέποντες Καθηγητές για την κατάλληλη και εκ του σύνεγγυς καθοδήγηση και επίβλεψη των φοιτητών, υπογραμμίζοντας τη σημασία, σε ό,τι αφορά την εξωστρέφεια του Ιδρύματος σε διεθνές επίπεδο, της επιλογής του ΠΑΔΑ από ένα από τα πλέον κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο.

Οι φιλοξενούμενοι φοιτητές και φοιτήτριες πρόκειται να απασχοληθούν σε αντικείμενα που άπτονται άμεσα των ακαδημαϊκών τους ενασχολήσεων στις ακόλουθες ερευνητικές και εκπαιδευτικές δομές του ΠΑΔΑ α) Εργαστήριο Computer Networks & Services Research laboraΤory (CONSERT), https://consert.eee.uniwa.gr/, με Επιβλέποντα τον Δ/ντή, Καθηγητή Χαράλαμπο Πατρικάκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, β) Computational Drug Design IA Group (CODDIA) https://coddia.uniwa.gr/ με Επιβλέποντα τον Αν. Καθηγητή Μίνωα Ματσούκα, του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής, γ) GAIA – Geospatial Technology Research Lab, https://gaealab.geo.uniwa.gr/en/home/, με Επιβλέποντες τον Καθηγητή Αναστάσιο Κεσίδη και τον Αν.Καθηγητή Βασίλειο Κρασσανάκη του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας Και Γεωπληροφορικής δ) Laboratory of Geodesy – Surveying & GNSS, https://labgeo.uniwa.gr/en/homepage/ με Επιβλέποντα τον Καθηγητή Βασίλειο Παγούνη, του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, ε) Laboratory of Sustainable Systems & Resilient Infrastructures (INTEREST), http://interest.geo.uniwa.gr , με Επιβλέποντα τον Αν. Καθηγητή, Γεώργιο Χλούπη του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, στ) Biosignals Acquisition laboratory, https://medisp.uniwa.gr/home-en/, με Επιβλέποντες την Καθηγήτρια Αικατερίνη Σκουρολιάκου και τον Καθηγητή Ερρίκο Βεντούρα του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής, ζ) Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων και Ενεργειακών Συστημάτων, https://hvlab.eee.uniwa.gr/, με Επιβλέποντα τον Δ/ντη, Καθηγητή Κων/νο Ψωμόπουλο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, η) Accounting & Finance Laboratory, με Επιβλέποντα τον Επ. Καθηγητή, Νικόλαο Λουκέρη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων θ) Laboratory of Hygiene and Epidemiology, https://pch.uniwa.gr/pch_lab, με Επιβλέπουσες τη Δ/ντρια, Καθηγήτρια Αρετή Λάγιου και την Αν. Καθηγήτρια Ευανθία Σακελλάρη, του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας και ι) από το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Επιβλέπουσα είναι η Επ. Καθηγήτρια Γεωργία Τουλιάτου.

Η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του προγράμματος International Internship Program του Πανεπιστημίου Princeton ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, μετά από εισήγηση των μελών Δ.Ε.Π του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ, κ. Αθανασίου Νασιόπουλου και κ. Ηλία Ζώη και την αμέριστη υποστήριξη του Πρύτανη του ΠΑΔΑ, καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή.

Προηγούμενο άρθροΕμβληματική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με το ΠΑΔΑ
Επόμενο άρθροΜαιευτική: Η επιστήμη και η τέχνη για την προαγωγή και την προστασία της υγείας των γυναικών, των μητέρων και των νεογνών